Ingrediente pentru 2 porții:
2 bucăți mari de biban de mare
1 dovlecel tăiat rondele
2 ouă
făină de grâu
5 fire de sparanghel
unt
1/2 linguriță usturoi granulat
1/2 zeamă de lâmâie
coaja de la 5 lămâi
50 ml ulei de floarea soarelui
50 ml apă
sare
piper
Se prepară dovlecelul pane: Rondelele de dovlecel se dau prin făină de grâu (în care se adaugă o linguriță de sare), prin ou bătut (asezonat cu sare și piper) și din nou prin făină de grâu. Se prăjesc în baie de ulei până se rumenesc. Se lasă deoparte, pe un prosop de hârtie pentru a se scurge uleiul în exces.
Sparanghelul: În același timp se asezonează firele de sparanghel cu sare și piper și se rumenesc în tigaie, în unt topit. Se lasă deoparte și se presară usturoi granulat, după gust.
Se prepară sosul de lâmâie: Coaja de lămâie (fara partea albă) se scufundă în apă clocotită, timp de 2-3 minute. Se scoate din apă clocotită și se adaugă într-un robot de bucătărie. Se procesează cu 50 ml ulei, 50 ml apă, zeamă de lâmâie, sare și piper, până se obține o emulsie. Se dă sosul obținut la frigider.
Pestele: Pe o tavă, se așază hârtie de copt unsă cu unt. Se adaugă bucățile de biban de mare, asezonate cu sare și piper, după gust. Se dă la cuptor la 180 grade Celsius, până se rumenește bine peștele (circa. 30-40 minute).
Platingul: Pe o farfurie se adaugă 1 lingură plină cu de sos de lămâie, rondele de dovlecel pane, firele de sparanghel și apoi, se plasează bucata de biban de mare. La fel se procedează și cu cea de-a doua farfurie.
Pofta mare!