Inele de calamar în sos de roșii

Ingrediente

500g inele de calamar

1 ou

2-3 linguri de făină de grâu amestecată cu sare

 ulei de floarea spoarelui pentru prăjit

150 pulpă de roșii

2 linguri de ulei de măsline

2 căței de usturoi pisați

50 ml vin alb chardonnay

1 ceapă mică tocată mărunt

oregano uscat

rozmarin verde

1/2 pastă de ardei

sare

piper

 

Se călește usturoiul cu ceapa într-o tigaie cu ulei de măsline încins, la foc mediu. Se adaugă pulpa de roșii, pasta de ardei și se amestecă timp de 1-2 minute. Se adaugă vinul și puțină apă pentru a se obține un sos cu o consistență mai lichidă. Se reduce focul de la mediu spre mic.  Se lasă pe foc.

Separat, se bate oul într-un bol adânc și se pregătește o farfurie plată, în care se adaugă făina. Se dă fiecare inel de calamar prin făină, ou și din nou prin făină. Se prăjesc inelele de calamar în baie de ulei.

În tigaia cu sos, se adaugă inelele de calamar pane și se asezonează cu sare, piper, oregano și câteva frunze verzi de rozmarin. Se amestecă, se acoperă cu un capac și se lasă la foc mic timp de încă 2-5 minute.

Poftă mare!